Tag din madlavning til et nyt niveau
At spise ude er populært som aldrig før. Caféer, restauranter og gastropubber har kronede dage. Og særligt spisehuse med et specifikt tema, trækker mange besøgende til. I dag er det nemlig de færreste restaurantgæster, der lader sig spise af med en caféburger, når de sætter sig til bords og åbner menukortet. Der findes caféer, der udelukkende serverer mexicansk mad. Nogle der har fokus på det vegetariske køkken. Andre eksperimenterer med det perfekte stykke kød, mens der også findes rene skaldyrsrestauranter, der serverer alt godt fra havet.
Gourmet er populært
Madelskere er ofte livsnydere. Er du vild med at prøve nye retter, så er der også en god chance for, at du finder glæde i at prøve at spise på de allerfineste restauranter. Gourmet er et stempel, som kun de allerbedste restauranter får. Betegnelsen tilfalder kun dem, der yder helt særlig service og kreerer helt unikke retter i køkkenet. Det kan være en overordentlig spændende oplevelse at spise sådan et sted. Men det kræver også gerne, at man har husket den store tegnebog. Priserne ligger nemlig ofte i den høje ende af skalaen, og da der er rift om pladserne, kan det tilmed være svært at bestille et bord.
Spis fint derhjemme
Hvis du nyder lækkert mad, men ikke har lyst til at spendere tusindvis af kroner på at gå ud at spise, må du ty til de hjemlige kødgryder. Ved at sætte sig en smule ind i tingene, er det faktisk muligt at lave mange udsøgte måltider hjemme i sit eget køkken. Er du til det mellemøstlige køkken er det i gang med at eksperimentere med kikærter og bønner, er du til det italienske kan det være, at du vil finde glæde i at prøve at lave din eget pasta. Men det kan også være, at du er nysgerrig på nogle af de gamle danske metoder indenfor madlavning.
Tilfør god smag med lidt røg
En af de ældste tilberedelsesmetoder indenfor madlavning er ved hjælp af en rygeovn. At ryge sine madvarer giver både en lækker røget smag, mens det ligeledes helt fra gammel tid har været benyttet som en metode til at konservere. I dag hvor vi har køleskabe og frysebokse til at hjælpe os med at forlænge madvarernes holdbarhed, så bruges rygeovnen udelukkende til tilberedning og tilførsel af smag.
God til fisk
Selvom der stort set ikke er grænser for hvilke typer kød, der kan laves i en rygeovn, så er metoden særligt god til at tilberede fisk. Laks, ørred og makrel kan både ryges varmt og koldt og med eller uden ekstra krydderier. Salt er nemlig altid en nødvendighed, inden fisken lægges i rygeovnen. Men ønsker man f.eks. en mere kompleks smagsvariant i sin laks, så kan den krydres efter alle kunstens regler. Nogle bruger særlige peberblandinger, mens andre foretrækker chili eller hvidløg.
Hjemmelavet gourmet
Skal det hjemmelavede måltid være noget helt særligt, kan du altså snildt pifte dine retter op ved hjælp af en rygeovn. Det er forholdsvist nemt at gå til, og du er derfor hurtigt i gang med at eksperimentere med dine helt egne smagsvarianter til en hjemmelavet gourmetservering.